Met BKR vandaag geld op je rekening

Wat kun je doen als je vandaag geld nodig hebt maar een BKR notering hebt opgelopen? Het thema vandaag geld op je rekening met BKR registraties staat centraal in dit artikel.

De BKR notering, wat was dat ook alweer?
Van meer dan een miljoen consumenten houdt het Bureau Krediet Registratie bij welke kredieten zij gebruiken. Wat zijn kredieten? Kredieten zijn leningen die je afsluit bij een organisatie die lid is van het BKR. Hierbij kun je denken aan een persoonlijke lening, een doorlopend krediet, rood staan, maar ook kopen op afbetaling en het gebruiken van een creditcard. Daarnaast zijn de grote telecomaanbieders ook aangesloten bij het BKR. Een BKR notering wordt pas een probleem als je achterstanden hebt of had in betalingen van deze kredieten. Heel concreet: als je een paar maanden te lang rood stond of een paar keer je aflossing niet kon betalen voor je persoonlijke lening of dat je je telefoonabonnement een paar keer niet op tijd kon betalen. Het gevolg hiervan is dat je in het systeem van het BKR een bepaalde codering krijgt. Deze codering wordt gezien als ‘negatief’ door de organisaties die hiermee bepalen of u nog krediet kunt krijgen.

Kan je met BKR geld lenen?
Je zult met een slechte BKR codering waarschijnlijk niet geld kunnen lenen bij de ‘normale’ banken (Rabobank, SNS, ABN AMRO, ING) omdat zij in elk geval een BKR toets zullen uitvoeren. Daarnaast is het zo dat het aanvragen van een lening bij deze grote banken enkele dagen duurt en afhankelijk is van je inkomen. Kortom, bij de banken zul je waarschijnlijk geen geld krijgen en duurt het totale aanvraagproces sowieso langer dan 1 dag.
Er zijn meerdere manieren om buiten de banken geld te lenen met BKR. We bespreken nu een aantal creatieve suggesties hoe je met BKR snel aan geld kunt komen.

Kan je met BKR vandaag geld op je rekening regelen?
Hierbij enkele mogelijkheden.

1. Verpand of beleen je voorwerpen
Het belenen van goud en zilver bestaat al vele jaren. Belenen betekent dat je naar een lommerd of pandhuis gaat en waardevolle voorwerpen inruilt voor geld. Je voorwerpen worden ter plekke op waarde geschat. Stel dat je een voorwerp meeneemt (dat kan overigens ook iets anders zijn dan goud, denk aan boeken, tv’s, telefoons, van alles) en dat de waarde daarvan door het pandhuis op 150 euro wordt geschat. Dan krijg je die 150 euro gelijk mee en krijg je het recht om je voorwerpen terug te kopen binnen een gestelde termijn inclusief een te betalen rente. Een voorwaarde voor deze optie is dat je uiteraard iets hebt wat je kunt verpanden. Bij het verpanden/belenen wordt geen BKR controle gedaan.

2. Biedt je spullen aan op internet
De markt voor tweedehandse voorwerpen is groot in Nederland. Er zijn verschillende marktplaatsen waar je je vrij snel je spullen te koop kan aanbieden aan een groot publiek. In tegenstelling tot een pandhuis kun je op internet veel meer spullen te koop aanbieden; denk aan kleding, oude meubels, schoenen, tasjes, van alles en nog wat. Een keerzijde van deze mogelijkheid is dat je niet weet wat het gaat opleveren. Het kan helaas best zijn dat niemand je spullen wil afnemen, maar dat is een risico wat je moet nemen.

[ad#336×280-rechts]

3. Vraag een spoed lening aan
Mocht je geen pandhuis in de buurt hebben en/of geen voorwerpen hebben die je snel kunt omtoveren in geld door ze te verkopen, overweeg dan een spoed lening. Bij deze lening wordt door sommige aanbieders geen BKR controle gedaan. Je kunt vrij eenvoudig in 5 minuten een leenaanvraag doen en slechts een paar minuten later het geld op je bankrekening ontvangen.

Heb jij schulden en wil je NU een leenaanvraag doen en het geld over een paar minuten ontvangen?

Klik hier en los je problemen vandaag nog op.